Maattabel

Zo Bestel je een Riem in de Juiste Maat

De juiste riemmaat is zeer essentieel voor een nette en goed geklede uitstraling. Neem de onderstaande stappen door en je weet welke riemmaat je hebt.

Stap 1: Pak een rolmaat

Stap 2: Meet je omvang op waar je een riem draagt. (Dit is je “taillemaat”)

Stap 3: Neem de maat die het dichtst bij je taillemaat ligt.

Voorbeeld: Je meet je omvang en je komt op 103 cm. Je hebt dan taillemaat 105cm. Kom je op 98 cm dan neem je taillemaat 95cm.

De totale lengte van de riem zal dan ca. 20 cm langer zijn zodat de riem netjes in het derde gaatje sluit.

De Juiste Riemmaat

Hoe bepaal je nou welke riemmaat bij goed jou past? Om dit precies te kunnen bepalen meet je de omtrek of lengte van je taille of heup, het is maar net waar je je riem wil gaan dragen. Maak daarna een keuze voor de riem die in lengte in centimeters het dichtste in de buurt van een standaardmaat komt. We geven je een paar voorbeelden. Je hebt een taillemaat van 102 centimeter gemeten? Dan rond je deze lengte af naar de standaardmaat die hier het dichts bij ligt, dat is dus 100 cm. Heb je rond je heup of taille een lengte van 87 cm dan kies je dus voor een riem die in een lengte van 85 cm is uitgevoerd.

Je Taille Correct Opmeten

Hoe meet je nou de juiste omtrek van je taille? Je taille meet je voor de riem over je broek heen, net zoals je deze draagt. De lengte van de riem meet je vanaf de rand van de gesp waar het leer van de riem begint tot het middelste gaatje van de riem of ceintuur. Je mag de opgemeten lengte zoals gezegd afronden, zodoende heb je dus altijd voldoende speling.